Line Busch

f. 1979

En beskåret illusion

Billedkunstneren Line Busch (f. 1979) er uddannet fra Aarhus Kunstakademi og har i dag sin kunstneriske base i København. Hendes kunst har været udstillet på adskillige gallerier og museer, såsom Galleri Christoffer Egelund samt Kunsthal Aarhus og Vestjyllands Kunstmuseum.

Buchs værker udfordrer billedfladen ved at lege med de visuelle koncepter for maleriet. Lærredet brydes op af systematiske snit, der indtager rummet med sin taktile tredimensionalitet og nøje udvalgt farvespil, som også har en grad af uforudsigelighed via de enkelte snits individuelle karakter. Hendes værker inddrager beskueren i en optisk illusion, der er i konstant bevægelse, og således er hendes værker i vedvarende transformation i deres interaktion med omverdenen.

Det beskårede lærred kan vække associationer til Lucio Fontana, der skabte bølger i kunstlandskabet med sine nøje tilrettelagte snit i lærredet på malerier. Men i modsætning til de monokromt-malede flader, som Fontana arbejdede med, bruger Busch en større palet af farver og typer af snit, og bygger derved videre på dynamikken, som denne udfordrende tilgang til lærredet skaber.